Ellopták a BMX-em! Interjú Lévai Bencével

Bizonyára már hozzátok is eljutott annak a híre, hogy ellopták Lévai Bence Junior Commando-s csapattagunk BMX-ét miközben hazafelé tartott a vonaton. A sporttársi összefogásnak köszönhetően a BMX hamar előkerült és Bence boldogan vehette újra használatba szeretett bringáját.

Készítettünk Bencével egy interjút, amiben mesél arról az érzésről, amikor meglátta, hogy eltűnt a bringája és mit tett annak érdekében, hogy előkerüljön, valamint sok hasznos tanácsot is megtudhatunk tőle, hogy hogyan előzzük meg az ilyen eseteket.

 

1621863_440799156023460_2005842074_n

A frissen szabadult BMX a rendőrség épülete előtt

 

 

Meséld el, hogyan indult az az „átlagosnak” hitt napod, amikor ellopták a BMX-ed. Hol történt az eset helyileg?

Egy „átlagos” hétfőnek indult. 05:30-as kelés, iskola és persze az ezt követő délutáni BMX-ezés. Éppen hazafelé tartottam a Szeged-Budapest-Nyugati IC vonaton, amikor váratlanul Nagykőrösön levették a BMX-et a vonatról…

 

Mi volt az első gondolat, ami átfutott a fejedben, amikor megláttad, hogy a BMX-ed nincs ott, ahol hagytad?

Azt az érzést elég nehéz leírni.  Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy kisgyerek bevesz 3-4db rágót és egyszer csak kiesik a szájából.  Megdöbbentő és lehangoló érzés fogott el.

 

Le volt zárva lakattal a bringád? Ha nem, akkor szerinted ez segített volna, hogy ne lopják el?

A bicikli nem volt lezárva, de úgy gondolom, hogy ha lakat lett volna rajta akkor nem fordult volna elő a lopás. (De ez persze csak akkor védi meg a BMX-et vagy más kerékpárt, ha nincs megtervezve a lopás. Ellenkező esetben sajnos a lakatot is elvághatják, ha jól fel vannak készülve.)

 

Kik és milyen módon segítettek téged abban, hogy előkerüljön a bringád?

Amikor hazaértem egyből leírtam a facebook-on, hogy mi történt és posztoltam mellé egy fényképet a bringáról. Mikor látták a srácok, lányok, riderek és mindenki más sok-sok megosztást kaptam. A megosztásokkal rengeteget segítettek, ugyanis széles körhöz jutott el a híre a lopott BMX-nek és végül ez segített abban, hogy előkerüljön.

 

Milyen érzés volt, amikor kiderül, hogy megvan a BMX-ed és amikor átvehetted azt ?

Az az érzés, amikor egy lány felhívott és közölte velem, hogy megtalálták a biciklim leírhatatlan volt. Mintha egy vitamin bombát vettem volna be, nagyon örültem. Az átvétel pár nappal később volt, hiszen a bringa nyomozati bizonyítékként le volt foglalva a rendőrségen. Amikor megláttam hirtelen megnyugodtam, hogy szerencsére nem lett semmi baja.

 

Végig kitartóan hittél abban, hogy elő fog kerülni a bringád?

Őszintén megmondom, hogy nem sok reményt láttam rá, hogy előkerülhet.  Csalódott voltam.

 

Jó döntés volt bejelenteni a rendőrségen a lopást?

Azt kell hogy mondjam igen. Meglett a tettes, a kerékpárnak nem lett nagyobb baja, mint pár plusz karcolás. Az egyetlen gond csak az, hogy nagyon hosszú folyamat az ügy.

 

Ha már a bejelentésnél tartunk, megvolt minden papírod a bicikliről?   

Igazából csak a váz számot kellet megmondani, majd később a BMX színét, az alkatrészeket, a matricákat és a markolat színét.

1464608_440799082690134_909277309_n

Jótállási jegy

 

Ezentúl mi az, amire jobban fogsz figyelni, esetleg máshogy fogsz csinálni az utazások során, amikor a BMX-ed is veled van? Szerinted hogyan lehet megelőzni az ilyen eseteket?

Elsősorban arra fogok figyelni, hogy többet nem hagyom felügyelet nélkül a bringám, valamint a táskámban mindig lesz egy lakat, amit természetesen használni is fogok.  Mint ahogyan már említettem, sosem szabad felügyelet nélkül hagyni és, ha le is ülsz a szállításakor, legyen mindig rálátásod, folyamatos szemkontaktod a BMX-eddel!

 

Végezetül kinek szeretnél köszönetet mondani?

A megosztásokért és a segítőkészségért nagy köszönetet mondanék a  GO4IT csapatnak, a Livetoride.hu-nak, a Ride.hu-nak, és az összes ismerősömnek, akik valamilyen módon segítették a BMX-em előkerülését.  JÓ ÉRZÉS VÉGRE ÚJRA GURULNI VELE, KÖSZÖNÖM NEKTEK!

 

1016430_430528360383873_1366283912_n

A képet készítette: Tegze Tamás

Tags: , , , ,