Tech Tips – Markolat felrakás

Markolat felrakás.

Ha egy új markolatot szeretnél feltenni, először a régit kell eltávolítani.
Ehhez a művelethez a WD-40 nevű általános tisztító és kenőanyag spray a legmegfelelőbb eszköz. Először is távolítsd el a kormányvégdugót. Ha nehezen tudod megindítani, óvatosan feszegesd körbe egy szélesebb fejű csavarhúzóval amíg kijjebb nem húzódik, majd fogd meg kézzel (ronggyal) vagy egy nagyobb fogóval és húzd ki. Most, hogy hozzáférsz a markolat végéhez csúsztass egy kábelkötegelőt vagy a WD-40 szórócsövét a markolat alá, kb. 4-5 cm-t. Fújj alá az anyagból.

IMG_4595

Ezt a műveletet ismételd meg a markolat másik oldaláról, a kormány hajlat felől is.

IMG_4602

Ezek után fogj egy tisztább rongyot és a segítségével kezd el csavargatni, mozgatni a markolatot. Ha elég anyagot juttattál alá könnyedén megindul, elforog és így könnyen lehúzható a kormányról.

IMG_4617

Mivel a WD-40 tisztítószer is egyben, nem kell mást tenned, mint a már kormányon lévő anyaggal alaposan áttörölni a markolat helyét ezzel eltávolítva az esetleges szennyeződéseket.

IMG_4618

Ha ez megvan, fogd meg az új markolatot és fújj bele WD-40-et mindkét oldalról, majd csúsztasd rá a kormányra.

IMG_4619

IMG_4620

Most egyszerűen igazítsd a helyére úgy, hogy a markolat a kormány végével egy szintbe kerüljön. Töröld le a felesleges kenőanyagot és várj míg megszárad az anyag, pontosabban kipárolog a markolat alól a nem odavaló anyag. Ezt a műveletet érdemes este elvégezni, mert több óra a száradási idő és így a markolat biztonságos rögzülése is. Mindenképpen várd meg, ezt az időt, mert a markolat forogni fog és balesetveszélyes lesz a bringázás!

Miután nem forog már a markolatod, ütögesd be az új (nem törött és ezáltal NEM balesetveszélyes) kormányvégdugót a kormányba, majd irány bringázni!

IMG_4621

Fontos:

- mindig ügyelj arra, hogy a WD-40 ne kerüljön a bringa más alkatrészeire csak oda, ahol szükség van rá. Légy különös tekintettel a felnikre, a fékfelületekre. Ha rámegy az anyag, nem fog majd a féked és nehezen tudod eltávolítani az olajos bevonatot. Ha nincs féked, akkor sem szerencsés “eláztatnod” a bringádat, mert összeszedi a port az anyag és koszos lesz valamint megfogni sem lesz kellemes a bringád. :)

Ha bármi kérdésed maradt, vagy valami nem világos írj bátran: awaride@gmail.com

A GO4IT megbízásából készítette az AWARIDE

Tags: , , , ,