A legújabb Game of BIKE játékban a telefonod ellen is játszhatsz

Matolcsi Jákob dabasi BMX-es nem csupán a GO4IT Flow Team ridere, de már-már munkatársunk is. Nyári BMX-es edzőtáborunkban láthattuk tőle először a „Game of BIKE” nevű BMX-es játékot, ami Jákob saját fejlesztésű –mobiltelefonon is elérhető- letölthető alkalmazása. Hogy mi is ez a Game of BIKE pontosan megtudhatjuk Jákobtól:

 

GO4IT: Mit jelent a Game of BIKE, mi a játék lényege és kinek ajánlanád elsősorban?

Jákob: A Game of B.I.K.E egy BMX-es körökben világszerte játszott játék. Az a lényege, hogy minden kör elején kitalálnak, vagy kisorsolnak kártyák közül egy trükköt, és aki nem tudja beadni, az kap egy betűt a B.I.K.E szóból. Akinek leghamarabb kijön a teljes szó, az kiesik a játékból, a nyertes pedig az lesz, aki legutoljára bennmarad a játékban. Így nagyon könnyen el lehet dönteni, hogy ki nyomja a legjobban a csapatban, és szórakozásnak sem a legutolsó. Tehát mindenkinek ajánlom, akiben van legalább egy kicsi versenyszellem.

4caf6c60-51ef-449a-8583-f8d668454930

 

GO4IT: Honnan jött az ötlet, hogy kifejlessz egy BMX-es játékot, ami mobilon is elérhető és bárhol bármikor megszínesíthet egy jó kis bringázást?

Jákob: Haverokkal nagyon sűrűn játszottunk B.I.K.E-ot előre összeírt trükkökkel. Ezeket papír kártyákra írtuk rá, és egy sapkából húztuk ki. Egyszer játék közben eszembe jutott, hogy mennyire jó lenne, hogyha ezeket a trükköket a telefon sorsolná ki, és nem kellene a kártyákkal bajlódni, amik folyamatosan elszóródnak. Rá is kerestem a mobil alkalmazás áruházban, de nem találtam semmit, csak a Skate Dice nevű alkalmazást, amit deszkásoknak csináltak. Innen jött az ötlet, hogy belefogjak én is valami hasonló projektbe. Eleinte úgy voltam vele, hogy nem is publikálom, csak személyes használatra készítem el.

GO4IT: Milyen nehézségekbe ütköztél a fejlesztés alatt és miként találtál ezekre megoldást? Mi motivált akkor és most?

Jákob: A legnagyobb nehézség számomra az volt, hogy nem nagyon értettem egy programozási nyelvhez sem. Először csak akkor tudtam vele foglalkozni amikor édesapám is ráért és segített, mivel ő programozó. Később, amikor már volt valami fogalmam róla, hogy mit is csinálok az interneten kezdtem el videókat nézni a különböző kódokról, parancsokról. Mára már teljesen egyedül fejlesztem a programot, rengeteg idő befektetéssel, de még mindig motivál az az érzés, hogy egy olyan dolgot csinálok, ami még nincsen. Körülbelül egy éve, amikor megjelent az első böngészőben működő alfa verzió, rákerestem, hogy mit is ad ki a Google keresője, hogyha rákeresek. Nagy meglepetésemre egy VitalBMX-es fórumot, ahol külföldi BMX-esek beszélgetnek az alkalmazásról. Nagyon megörültem mivel többen is támogatták az ötletet. A program már ekkor 81 országban volt elterjedve, és több mint 4000 felhasználó látogatta.

b313520a-25ee-4fbe-822d-e62481e9a28f afd94ec0-d74d-4433-955a-3c8ec5274473

GO4IT: Mit tud a Game of BIKE? Teljesen kezdő és profi BMX-esek is tudják játszani?

Jákob: Első sorban az a funkciója, hogy egy előre elkészített adatbázisból sorsol ki véletlenszerűen trükköket két stílusba, és három kategóriába sorolva. Street/Park, Könnyű, Közepes, Nehéz. Hamarosan, hogyha elegendő trükk összegyűlik lehetőség lesz pegek beállítására is. Jelenleg 426 trükk van a listán. A másik fontos nagy újítás a BÉTA verzióhoz képest az, hogy egy robot ellen lehet játszani, ami egy elég bonyolult algoritmus alapján dönti el, hogy az éppen aktuális trükköt beadta, vagy éppen elrontotta. Az utóbbi esetben ő is megkapja a neki járó betűket a B.I.K.E szóból, mint egy rendes játékos. Az algoritmus nagy vonalakban arra épül, hogy az igazi játékosok mekkora eséllyel rontják el, vagy adják be a trükköket. Természetesen bárki tud játszani vele, akár kezdő, akár profi szinten van, mivel be lehet állítani a trükkök nehézségét, és a nehézségi szinthez valamilyen mértékben alkalmazkodik a robot is.

GO4IT: Várhatunk még további fejlesztéseket, új funkciókat? Mik a terveid vele a jövőben?

Jákob: Nem szeretném abbahagyni a fejlesztést, próbálok minél több újdonságot bevezetni, ami javítja a játékélményt. A tervben lévő újítások egyike a pontrendszer és az arra épülő ranglista is. Továbbá egy többjátékos mód, akár az interneten keresztül is.

 

Gratulálunk Jákobnak a Game of BIKE alkalmazásához és további sikeres fejlesztést kívánunk neki a jövőben!

7211219d-a2a2-4584-9e2f-1f7acf8c2640 302185d1-2067-49b5-ae60-bc354b90da43

Az alkalmazás már elérhető bárki számára a Google Play áruházban. Elsőként, csak Magyarországon!

 

Kattints ide, ha szeretnéd letölteni a játékot: http://goo.gl/sdjZny

Facebook link: Game of BIKE a Facebookon! 

 

GO4IT

 

Tags: , , , , ,