GO4IT a 4. Pool Jam-en

A GO4IT ellátogatott a Budapest XVI. kerületében, Sashalmon megrendezett 4. Pool Jamre.
A Junior Commando-val korán érkeztünk, ezért a srácokkal felállítottuk a hadiszállást és a frissen festett pályát is azonnal bevettük.

A pálya felújítása jól sikerült. Sok apró, ám annál zavaróbb hiba ki lett javítva és az új festésnek köszönhetően a beton tapadása is nagymértékben megnőtt.  A graffitis srácok pedig a kinézetet varázsolták újjá. Fontos megjegyezni, hogy nagy ötlet volt előző nap kigraffitizni a pool-t mert, ha ezt nem tették volna meg, akkor a beton szürke felületéről visszatükröződő nap elvakította volna a versenyzőket.

Érkezésünk után egy órával leszakadt az ég és mindenki a sátrak alá kényszerült.  Csak Thury Márk gondolta úgy, hogy ha már Pool Jam van, akkor medencézik egyet… J  Erre felbuzdulva a kommandó nagy része is kimerészkedett a frissítő esőre.

Az eső után a Junior Commando lelkesen kezdte a lefolyókba terelni a vizet és szárítani a pályát, miközben a trambulint is felállítottuk.  A pálya el lett kerítve a versenyzők számára, de sokan gyakoroltak a bunnyhop lécnél és a csúszóboxnál egyaránt. Dél körül indultak a selejtezők, amik meglehetősen elhúzódtak a rengeteg (közel száz) nevezőnek köszönhetően. Napközben a versenyzők kipróbálhatták a GO4IT trambulin BMX-ezést is, ami azért jó mert könnyedén és veszélytelenül megtanulhatók rajta a trükkök, amiket már sokkal könnyebb élesben beadni.

A nagy melegben a GO4IT-es lányok szőlőcukorral kínálták a versenyzőket, akik nagyon örültek az energia utánpótlásnak. Időközben nem csak a profiktól láthattunk durva trükköket, hanem a junior és amatőr kategóriában indulók is mutattak pár profikat idéző mozdulatot.
Az esti döntőknél igazán forró volt a hangulat, ugyanis mindenki a legjobb formáját hozta.
Jó volt nézni, hogy volt pár rider a fiatalabbak közül is, akik ténylegesen úgy használták a pool-t, ahogyan azt „kell”, tehát kihasználva a kanyarokat lendületesen mentek körbe odaszúrva az ívekre és a vulkánra néhány keményebb trükköt is. Láthattunk technikás csúszásokat és őrületesen nehéz trükk kombókat is.

Junior (16 alatti) kategóriában is hatalmasat mentek a kommandósaink név szerint Kempf Patrik második, Palánkai Marci hatodik valamint Thury Márk tízedik helyen végzett.

A profi döntő idejére már meglehetősen sötét lett, de ettől függetlenül a srácok keményen pakolták a jobbnál jobb trükköket.  Szalay Norbi mindent beadott,  Pichler Zsolti hihetetlen magabiztossággal hozta a trükkjeit valamint Holczinger Erik is jó formában volt. A srácok megérdemelten vitték el a helyezéseket.

Összességében egy nagyon jó és hangulatos versenyben lehetett részünk, ahol jól megfért egymás mellett mind a három sport.  A sok nevezőre való tekintettel azt sem bánnánk, ha jövőre két napos lenne a jam. Ami még rendkívül pozitív volt számunkra és minden szervezőnek a figyelmébe ajánljuk az nem más mint a zene és a hangosítás megoldása volt. Lehet jó és változatos zenéket játszani egy rendezvényen úgy, hogy közben még a speaker hangját is jól kivehetően lehet hallani. Köszönjük  Pool Jam!

 

Jövőre ugyanitt találkozunk!!!!

 

 

Tags: , , , , , , , , , , ,